7/2/09

Empat en el derbi comarcal!! Sueca 4 - Cullera 4 !!


El derbi comarcal finalitza en taules 4-4.Un match vibrant i amb molta emoció es el que hem pogut vore hui al Ateneu.I era de preveure un match d´aquestes caracteristiques ja que s´enfrontava el Sueca ,lider amb 8 punts, i el Cullera, 4º classificat amb 5 punts pero que va de menys a més en la competició.
Per a nosaltres començava bé la vespra, ja que al octau tauler Arturet es feia amb la iniciativa en l´apertura ,amb les peçes negres, en una defensa benoni; conseguint un centre movil que rapidament es posa en moviment provocant el col-lapse de la posició blanca.En unes vint jugades la partida estava vista per a sentencia i el Sueca s´avançava al marcador 1-0.
Pero quedava molt de match encara... Al tercer tauler Vivó, alguns el coneguem per "el Tigran Petrossian de Sueca",firmava unes taules conduïnt les peçes blanques.Es molt fàcil dir hui tauletes facils i "pa casa" pero hi ha que fer-les i hi ha que reconeixer que Vivó es un artista en eixe tema.Amb el marcador 1,5- 0,5 Fidel el nostre segon tauler, conseguia unes taules en una Caro-kann en la ue el seu rival no arriesga gens i quan volia reaccionar fidel estaven en un final prou igualat i va decidir arreplegar mig puntet més.
I aixi estaven les coses 2-1 per al Sueca i tot pintava prou bé ja que Andres estava millor i Antoniets estava atacant "a gust".Pero ens donaren una de cal i una d´arena: Andres guanyà la seua partida amb les peçes blanques en un gambito de dama acceptat en el que es canviaren les dames prompte pero Andres va saber apretar en el final i endur-se el punt sencer; i l áltra partida que pintava bé ,la de Antoniets, inexplicablement es deixa fer mate en una jugada.... Un regal de partida pel que jo se.Segons paraules de Antoniets:" Ma dixat mate en una". Si es que aixina no es pot anar pel mon....un punt regalat. La veritat que es una llastima perque després de l´apertura Antoniets presionava prou for en l´ala de rei i obligava al seu rival a "defendre´s "como gato panza arriba", i en auestes categories no es poden fer eixos regalets. Que els Nadals ja han passat!.Per cert la setmana passada Cristobal no vá vore mate en una.....si es que ....
I el match es col-locava en un 3-2 per al Sueca quedant tres partides en joc.Ricardo al sext tauler jugant molt a gust una defensa Grunfeld va conseguir un final amb una estructura superior de peons i una columna baix el seu domini. Encara que ens va fer patir un poquet amb els seus "classics " apurs de temps, va saber rematar la partida i aconseguir el punt en joc.
El resultat 4-2 només necessitavem mig puntet... pero ayy! DelaCalle va deixar escapar una partida en la que estava superior, jugant una defensa Siciliana com li agrada a ell consegueix un peó de més al mig joc pero a partir d´ahi la partida anava en pendent i sense frenos... i acaba siguent derrotat pel seu rival.
I el plat fort de la vespra venia de la partida de DelArco,en una partida francesa en la que estava superior en el mig joc pero anaren canviant-se les peçes i entra en un final de caballs amb igualtat de peons i pareixia que tenia les taules en la ma pero les deixa escapar i amb elles també s´escapava un punt que pot arrivar a ser molt important per al club a final de lliga.... esperem que no!!!millor dit farem el possible per a que no!!!
En resumen una vespra molt interessant respecte el que fa a les partides pero que ens deixà amb un sabor agredolç.De totes maneres el punt tambe fa faena.Per cert el derbi comarcal es el primer match televisat del Sueca!!!Si senyors televisat!!! per SuecaTV!!!Esperem que siga una espenteta per al club!!!La setmana que ve vorem que fem contra el Silla B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.