28/3/11

Tercera derrota de la temporada. Sueca: 2 - La Vila.joiosa: 6

Sueca, 26 de març de 2011

Greu entrebanc el sofert pel nostre Club d’Escacs ahir a casa, precisament el dia en què inauguràvem oficiosament el nou local que ha disposat la Societat l’Agricultura. I és un entrebanc perquè va a dificultar seriosament el possible ascens a Divisió d’Honor, un fet que ahir el Gandia ens va facilitar guanyant a l’Alacant. Baixant al terreny hem de dir que la Vila Joiosa ens va donar una bona lliçó per 6-2. És un equip amb una estructura d’ELO pareguda a la nostra, que no es jugava res i portà un equip ben complet.

Només una victòria dels nostres. De la Calle, amb una defensa índia de dama, en què a partir d’una posició restringida, amb paciència benedictina, anà desmuntant els trets blancs i arribar a un final de dames favorable. Taules de Fos contra Cano, en una típica posició “Benko”, arribant a un final que no es podia forçar. Toni ens va oferir una bonica partida d’atacs mutus, on el seu rival, Gaspar Esquerdo, va provocar taules per repetició de jugades, sobre el fil de la navalla.

La resta derrotes, especialment sagnant la d’Albert, perquè fou com un accident de trànsit. Una posició onírica. Cebolla es va vore superat en espai per Nordby i l’enroc se li quedà sèriament desprotegit; Fidel jugà ordenadament darrere la muralla, fins que Sánchez Barbado li va muntar on atac guanyador. Més van durar del Arco, amb blanques, i Máñez, amb negres, encara que sense cap fruit al vindre la nit (metàfora!). Els dos conduïen partides ben diferents, més complexa la del primer, més sosa la del segon. En la primera, Soler va saber concentrar les seues forces pesants al flanc de rei, mentre que l’alfil blanc a b2 no trobà activitat suficient; per altra part, a l’última taula, Jaime Esquerdo, amb greu dèficit de temps, jugà correctament per fer-se amb el punt en un final de torres que voldria el cronista poder analitzar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.