3/2/11

29/01/2011 SUECA-ORIOLA

Sueca 5,5-Orihuela 2,5

Segona victòria del Sueca. L’Orihuela està composat fonamentalment pels jugadors que anteriorment constituïen el Dolores; localitat on els de La Ribera l’any passat tingueren l’ocasió d’eixir sèriament malparats. Ara ha sigut radicalment el contrari.

El Sueca va obtenir un 4/4 en les partides que jugava amb blanques. En la primera taula Fos donà una lliçó de cóm treballar l’obertura catalana. Asensio Sabater va defendre la seua posició fins que arribà a un final inferior on el centre de peons col·laborà per a valorar el cavall sobre l’alfil. A la taula 3 Cebolla va conduir la Bird a un ràpid predomini central impressionant que deixà inerme i ofegat el seu rival, Martínez. Del Arco dins d’un esquema molt del seu gust va aprofitar la millor ubicació del conjunt dama, torre i cavall, i a la llarga els peons doblats de l’enroc negre; després va forçar el desplaçament del rei de Pérez. a l’altre flanc. Per fi, a la taula 7 Albert: No enroc, bloqueig de peons, alfils negres que pugnen per respirar, domini de columna oberta h. Conseqüència: Navarro rep escac i mat sense remissió possible.

Ara les negres. Només de la Calle, taula 4 va guanyar per als locals. Defensa siciliana que va adquirint, com diríem és natural, un caràcter tàctic bastant accentuat. Atac mortífer contra les ruïnes de l’enroc de Rafael Sabater. Crash. A la taula 2 Murcia va superar netament Oltra. Malgrat, o tal vegada per culpa de, l’esquema eslau, les blanques van molt prompte saber usar les diagonals negres i muntaren un fort atac al rei indefens. A la taula 6, Martínez Fabra hagué de suportat una forta pressió a la columna TD. Els alfils de Cano resultaren ser uns policies ideals que, sens dubte, restringiren la defensa negra durant mig joc. Les úniques taules van ocórrer a la taula 8. Máñez va jugar relativament bé contra l’obertura Larsen de Cartagena, però després cedí un peó central i pràcticament, amb, ell la partida. Nogensmenys, passada la jugada 40, les blanques van ometre una maniobra de repetició de jugades, o mate pràcticament, que assegurava les taules i el triomf per al Sueca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.